Gebruikersgroep

Docenten van scholen, die gebruik maken van de elektronische leeromgeving van INFORMATICA-Actief, zijn automatisch lid van de gebruikersgroep.
Speciaal voor deze gebruikersgroep organiseert INFORMATICA-Actief jaarlijks verschillende gebruikersbijeenkomsten en workshops. Deze bijeenkomsten worden, in het kader van na- en bijscholing, voornamelijk georganiseerd bij bedrijven met een link naar ICT.

INFORMATICA-Actief streeft naar contacten met de gebruikersgroep onder het motto 'kennis samen delen'. Gebruikersbijeenkomsten en workshops sluiten naadloos aan bij de elektronische leeromgeving van INFORMATICA-Actief en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatica onderwijs.

Studie/gebruikersdag 2023

Gebruikersdag van Informatica-Actief op donderdag 16 maart 2023 bij NXP Nijmegen


Ook dit jaar is er weer een Gebruikersdag van Informatica-Actief. We hebben NXP in Nijmegen bereid gevonden deze dag voor ons te hosten. In de ochtend zal Frans Roobeek (Site en Manufacturing IT Director) vertellen over de bedrijfsactiviteiten van NXP met een focus op de kwaliteit van hun producten en de rol van de IT dienst. In de middag komt de ontwikkelingen in de methode aan bod.
Ben je geïnteresseerd dan raden we je aan om je snel op te geven omdat het maximum van de bezoekende groep 20 personen is.

Namens de Stichting Informatica-Actief,
Renske Weeda en Pieter Vorstenbosch
Aanmelden kan via deze link.

Regiobijeenkomst NO Informatica-Actief op 11 april 2023. Locatie: Greijdanus Campus 5, Zwolle

Vanuit de stichting Informatica-Actief willen we informaticadocenten de mogelijkheid bieden om onderling contact te hebben. Daarom organiseren we regiobijeenkomsten, onder andere in de regio Noord-Oost Nederland. De tweede bijeenkomst van dit cursusjaar staat gepland op 11 april op het Greijdanus in Zwolle. Het doel is om met elkaar te overleggen over de inhoud en de aanpak van de lessen informatica om zo van elkaar te leren en ideeën op te doen. De bedoeling is om deze collegiale consultatie met enige regelmaat te laten plaatsvinden. De agenda voor deze bijeenkomst is:

 • Kennismaken met nieuwe deelnemers
 • Scrum als middel om leerlingen in zelfsturende teams te laten werken
 • Opdrachten geven die enthousiasmeren
 • Ruimte voor eigen inbreng

 • In het kort:
  Datum: dinsdag 11 april
  Aanvang: 16:30 uur - Einde: 19:30 uur
  Locatie: Campus 5, Zwolle
  Ook informaticadocenten die Informatica-Actief niet gebruiken zijn van harte welkom. Er wordt voor een maaltijd gezorgd. Geef je hier op voor deze bijeenkomst.

  Regiobijeenkomst Zuid-Nederland op 18 april 2023. Locatie: Sittard

  Informatica-Actief organiseert in samenwerking met de Trevianum Scholengroep te Sittard de derde bijeenkomst van informaticadocenten van de regio Zuid-Nederland. Het doel is om met elkaar te overleggen over de inhoud en de aanpak van de lessen Informatica om zo van elkaar te leren en ideeën op te doen. De bedoeling is om deze collegiale consultatie met enige regelmaat te laten plaatsvinden. Gastheer van deze bijeenkomst is Albert Stoop, docent Informatica van de Trevianum Scholengroep, Havikstraat 5 in Sittard. Aan de Havikstraat is ook gelegenheid tot parkeren.
  De agenda voor deze bijeenkomst is:

 • Welkom door Albert Stoop
 • Nieuwe cursus App maken (Pieter Vorstenbosch)
 • Gesprek over begeleiden van leerlingen
 • Afspraak volgende meeting, plaats en datum

 • Datum: dinsdag 18 april 2023
  Aanvang: 16:30 uur
  Afsluiting: 19:00 uur
  Ook informaticadocenten die Informatica-Actief niet gebruiken zijn van harte welkom.
  Er wordt voor een kleine maaltijd gezorgd.
  Je kunt je hier aanmelden.

  Regiobijeenkomst Oost-Nederland op 16 mei 2023. Locatie: Nijmegen (onder voorbehoud)

  Het PUC en Informatica Actief bundelen de krachten. Programma van 16 mei 2023 is:

 • 16.30 uur Inloop met koffie en thee
 • 17.00 uur Start plenair programma met o.a.: Digitale geletterdheid: praktische les ideeën, rol van informatica docent binnen de school
 • 18.00 uur Einde plenair programma
 • Er is een eenvoudige maaltijd en gelegenheid tot kennismaking, netwerken en ervaringen uitwisselen.
 • 19.30 uur Einde bijeenkomst

 • Aanvang: 16:30 uur tot Afsluiting: 19:30 uur
  Locatie: in Nijmegen

  Ook informatica docenten die Informatica-Actief niet gebruiken zijn van harte welkom. Er wordt voor een hapje (ook vegetarisch) en een drankje gezorgd. Interesse? Je kunt je hier aanmelden.