Gebruikersgroep

Docenten van scholen, die gebruik maken van de elektronische leeromgeving van INFORMATICA-Actief, zijn automatisch lid van de gebruikersgroep.
Speciaal voor deze gebruikersgroep organiseert INFORMATICA-Actief jaarlijks verschillende gebruikersbijeenkomsten en workshops. Deze bijeenkomsten worden, in het kader van na- en bijscholing, voornamelijk georganiseerd op scholen met een forse computercapaciteit.

INFORMATICA-Actief streeft naar contacten met de gebruikersgroep onder het motto 'kennis samen delen'. Gebruikersbijeenkomsten en workshops sluiten naadloos aan bij de elektronische leeromgeving van INFORMATICA-Actief en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatica onderwijs.

Inhoudelijke bijeenkomst 2019

Tijdens de studie/gebruikersdag bij ASML hebben verschillende docenten gevraagd, of het mogelijk was, dat IA een inhoudelijke bijeenkomst organiseert met de auteurs van nieuwe/vernieuwde cursussen.
Er is een bijeenkomst gepland op woensdag 19 juni
De nieuwe cursussen worden uiterlijk twee weken voor de bijeenkomst opengezet voor alle docenten.
Aan de orde zullen o.a. komen: Databases (basis), Grondslagen (basis), Hardware/Netwerken (basis) en User Experience (keuze). De bijeenkomst wordt gehouden bij Seats2Meat bij Utrecht CS van 11.00 - 16.30

Programma:
11.00 uur: Korte inleidingen door de verschillende auteurs
13.00 uur: Samen werken aan opgaven/casussen bij de verschillende cursussen
15.30 uur: Bespreken van het materiaal en tips ter verbetering

Aanmelden:
Vul onderstaand aanmeldingsformulier in.

Ik kom op 19 juni

Prijswinnaars programmeerwedstrijd 2017

Tijdens het cursusjaar 2016-2017 organiseerde INFORMATICA-Actief de programmeerwedstrijd 'Really usefull SchoolApp'.
Twee inzendingen staken met kop en schouders boven de rest uit: beiden ontvingen een gedeelde eerste prijs!

Jelle van Cappelle, Jeroen Pieters en Joshua Eugenio van het Oranje Nassau College te Zoetermeer bouwden een App met een rondleiding door het schoolgebouw.

Michiel Kraan van CSG Het Streek te Ede bouwde een fraaie App, waarmee studieuren in het rooster van leerlingen kunnen worden geplaatst.

Lerarenregister

Stichting INFORMATICA-Actief staat bij registerleraar.nl ingeschreven als aanbieder van nascholing.
Docenten, die geregistreerd zijn bij registerleraar.nl, kunnen bijgewoonde nascholingsactiviteiten van INFORMATICA-Actief toevoegen aan hun eigen register.