Gebruikersgroep

Docenten van scholen, die gebruik maken van de elektronische leeromgeving van INFORMATICA-Actief, zijn automatisch lid van de gebruikersgroep.
Speciaal voor deze gebruikersgroep organiseert INFORMATICA-Actief jaarlijks verschillende gebruikersbijeenkomsten en workshops. Deze bijeenkomsten worden, in het kader van na- en bijscholing, voornamelijk georganiseerd op scholen met een forse computercapaciteit.

INFORMATICA-Actief streeft naar contacten met de gebruikersgroep onder het motto 'kennis samen delen'. Gebruikersbijeenkomsten en workshops sluiten naadloos aan bij de elektronische leeromgeving van INFORMATICA-Actief en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatica onderwijs.

Programmeerwedstrijd 2015-2016

De programmeerwedstrijd 'Million Dollar Run' is gewonnen door het team BronLoe van het Candea College te Duiven.
De leerlingen Steven Bronsveld en Thijs van Loenhout uit VWO 4 leverden met hun 'Levensweg-achtige' multiplayer creatie een mooie prestatie.
Het spel is voorlopig nog te bewonderen op: http://www.milliondollarrun.tk

Studiedag 2016 is gevalideerd

De activiteit studie/gebruikersdag met als thema 'Robots' van INFORMATICA-Actief in samenwerking met VALK Welding Alblasserdam met activiteitnummer SVtDlolyCS is gevalideerd door de registercommissie.
Deze is met 6 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl

Lerarenregister

Stichting INFORMATICA-Actief staat bij registerleraar.nl ingeschreven als aanbieder van nascholing.
Docenten, die geregistreerd zijn bij registerleraar.nl, kunnen bijgewoonde nascholingsactiviteiten van INFORMATICA-Actief toevoegen aan hun eigen register.